۰۹:۰۹ ۱۴۰۳/۰۶/۲۷
مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان بورس؛

عشقی: سال ۹۹ حضور مستقیم مردم در بازار آفت‌های جدی داشت

جید عشقی رئیس سابق سازمان بورس گفت: سال ۹۹ حضور مستقیم مردم در بازار آفت‌های جدی داشت و رفتارهای هیجانی به واسطه حضور مردم با عدم آگاهی بود.
عشقی: سال ۹۹ حضور مستقیم مردم در بازار آفت‌های جدی داشت
کد خبر:۲۷۳۵

به گزارش اقتصاد معاصر؛ مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید سازمان بورس با حضور عبدالناصر همتی، مجید عشقی، حجت‌الله صیدی، عبده تبریزی، اعضای هیئت مدیره و مسيولان سازمان بورس و جمعی از مدیران از ساعت 8 صبح امروز در سازمان بورس آغاز شد.

 

مجید عشقی که به عنوان اولین سخنران در این مراسم به پشت تریبون رفته بود، اظهار داشت: سال ۱۴۰۰ که ما کار را در سازمان بورس شروع کردیم، یک بنده خدایی قول داده بود سه روزه مشکل بورس را حل می‌کند و یک بنده خدای دیگری هم یک ماهه قول داده بود. فشارهای مضاعفی به بنگاه‌های اقتصادی وارد شد و همه به اتفاقاتی که در این مدت افتاد آگاه هستند و همه اینها باعث کسری بودجه شد.

 

وی افزود: اهدافی که در سال ۱۴۰۰ معرفی شد سه محور اصلی بود. اول تامین مالی و تشکیل سرمایه و نظارت بر بازار و توسعه بازار بود. سال ۹۹ حضور مستقیم مردم در بازار آفت‌های جدی داشت و رفتارهای هیجانی به واسطه حضور مردم با عدم آگاهی بود.

 

رئیس سابق سازمان بورس با اشاره به اقدامات انجام گرفته شده در مدت سه ساله تصدی بر بازار سرمایه، خاطرنشان کرد: سعی کردیم با هر سلیقه ای که مردم مراجعه می‌کنند، ارزاق وجود داشته باشد. با انواع صندوق‌های بدون ریسک تا پر ریسک که سرمایه گذاران می‌توانند انتخاب کنند. توسعه نهادهای مالی را به جد در دستور کار قرار دادیم و در این مدت بالغ بر ۳۲۰ نهاد مالی مجوز داده شد. برای اینکه بتوانیم رقابت را در این صنعت افزایش دهیم، تعداد نهاد های مالی از ۷۱۷ به ۱۰۴۰ نهاد مالی افزایش پیدا کرد.

 

عشقی ادامه داد: یک سری ارائه خدمات به سرمایه گذاران مانند دریافت سود سهام وجود داشت که پرداخت سود نقدی به سرمایه گذاران از طریق سامانه سجام صورت گرفت. سودهای نقدی در مدت مقرر به حساب واریز می‌شد که نیاز به مراجعه به جایی را نداشت. ابزارهای جدید مانند صندوق‌های سرمایه گذاری اهرمی، بخشی و … ابزاری هایی شد تا بتواند سلیقه های مختلف را در بازار سرمایه جواب دهد.

 

وی درمورد وضعیت سهام عدالت گفت: بحث سهام عدالت یک کلاف سر در گم شده است،کی از چالش‌هایی که ما در این ۳ سال با آن درگیر بودیم کاهش حاشیه سود شرکت‌ها بود که هزبنه نرخ گاز بیش از 10 برابر شد . نرخ برق و آب نیز حدود ۲۰ برابر افزایش پیدا کرد.

 

وی افزود:بانک‌ها سود اسمی بیش از ۳۰ درصد پرداخت می‌کنند که در واقع حدود ۳۵ درصد پرداخت می‌شود. در این شرایط، توجیهی برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه وجود ندارد. این مقدار بالاترین حد خود در کل دوران اقتصاد کشور است.

 

عشقی با بیان اینکه همه این تصمیم‌ها در کسری از ثانیه در بازار سرمایه اثر می‌گذاشتند، خاطرنشان کرد: بحث فاصله نرخ نیما و بازار در واقع سوبسیدی بود که شرکت‌های بورسی برای کنترل نرخ ارز پرداخت می‌کردند و از جیب سهامداران می‌رفت.

 

وی ادامه داد: بحث رخداد های امنیتی مخصوصا در این یک سال اخیر قابل پیش بینی نبود. وقتی می‌خواست بازار نفسی تازه کند اتفاقاتی مانند جنگ غزه و اتفاقی که برای رئیس جمهور افتاد، رخ داد.

 

وی همچنین افزود: آقای صیدی از مدیران خوشنام در اقتصاد هستند و با فضای بازار سرمایه آشنا هستند.

ارسال نظرات